Instellingen
Arjan Hoek

Arjan Hoek

Arjan Hoek (1965) werkt sinds januari 2009 als partner van de Reputatiegroep met name voor opdrachtgevers in de zorg, het onderwijs en het publieke domein. Hij was voordien zes jaar hoofd communicatie & voorlichting van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en ToCare, senior adviseur bij Euro RSCG Bikker en hoofd communicatie bij het CNV. Vanuit deze achtergrond heeft hij als specialismen zorgmarketing en -communicatie, crisiscommunicatie, issuemanagement, positionering en professionalisering van de communicatie. Daarnaast is hij mediatrainer en verzorgt hij diverse masterclasses.

Arjan werkte door de jaren heen voor opdrachtgevers in de zorg (o.a. Erasmus MC, VUmc, Orde van Medisch Specialisten, NVPC, NVVC, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Landelijk platform GGZ, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en de non-profitsector (FNV, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Kamer van Koophandel, Koninklijke Horeca Nederland, Erasmus Universiteit, Rijkswaterstaat, ROC van Amsterdam). Binnen de Reputatiegroep is hij aanspreekpunt voor opdrachtgevers in de gezondheidszorg en de onderwijssector.

In 2007 voltooide hij zijn Master of Corporate Communications aan de Erasmus Universiteit met een scriptie over het merkbeleid van Nederlandse ziekenhuizen in de private markt. Vanuit zijn functies in de zorg volgde hij opleidingen onder andere op het gebied van ziekenhuisveiligheid, crisismanagement, coaching en verandermanagement. Hij begon na zijn opleiding Journalistiek in Kampen als dagbladverslaggever bij onder andere dagblad Tubantia en het Noordhollands Dagblad/ Alkmaarsche Courant.