Instellingen

Professionalisering

U wilt dat uw stem gehoord en gerespecteerd wordt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe krijgt u een goed idee van papier naar praktijk? Hoe voorkomt u dat een krachtig plan strandt in de uitvoering? Wat doet u centraal, wat decentraal en hoe legt u de verbindingen? Hoe borgt u de balans tussen specialisme en generalisme? En: hoe zorgt u voor integratie van marketing- en communicatiedisciplines?

  • Corporate communicatie: corporate communicatie biedt een kader voor effectieve coördinatie van alle interne en externe communicatie, met als doel het opbouwen en behouden van voorkeur en vertrouwen bij stakeholdergroepen waarvan de organisatie afhankelijk is. 
     
  • Strategie en organisatie: de transitie van aanbod- naar vraagsturing, de steeds grotere nadruk op effectieve en efficiënte bedrijfsvoering en de zoektocht naar nieuwe vormen van leiderschap: besturen is tegenwoordig complexer dan ooit. Hoe kan communicatie strategisch worden ingezet om de organisatiedoelstellingen te realiseren? De Reputatiegroep helpt u richting communicatief leiderschap.
     
  • Organisatie van de communicatie: een goed ingerichte communicatiefunctie zorgt er voor dat een organisatie de gewenste impact en resultaten bereikt. Maar welke inrichting met welk type professionals creëert daadwerkelijke meerwaarde? Waar liggen de prioriteiten? Wat zijn de ambities? En hoe kunnen disciplines optimaal samenwerken om synergie te bereiken? De Reputatiegroep heeft ruime praktijkervaring met het organiseren van daadkrachtige communicatiefuncties.
     
  • Mediatraining en coaching: sommige mensen liggen wakker als ze onverwacht een camera of microfoon voor zich krijgen. Logisch. Het brengen van uw boodschap is niet zo eenvoudig als u wellicht in eerste instantie denkt. U heeft niet alle feiten paraat, nervositeit speelt op of de journalist stelt ineens lastige vragen. De Reputatiegroep biedt trainingen aan met als doel deelnemers goed voor te bereiden op perscontacten.

Meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs (of bel 030 23 12 510).