Instellingen

Zakelijke dienstverlening

'Leef je verhaal'

Veel zakelijke dienstverleners, zoals ingenieurs, accountants, ICT-dienstverleners, advocaten, headhunters en technologische dienstverleners, staan de komende jaren voor vergelijkbare issues en afwegingen.

Allereerst is vernieuwing - in hoog tempo - nodig om hun positie te handhaven. Daarnaast willen opdrachtgevers in het huidige economische klimaat besparen op hun uitgaven aan zakelijke dienstverlening. Verder hebben alle zakelijke dienstverleners te maken met klanten met een krappe beurs en met concurrenten die net een stapje verder moeten of durven gaan. Het bouwen aan reputatie is dan logisch: je aanzien bepaalt immers de prijs die je kunt rekenen.

Veelvoorkomende klantvraagstukken zijn: hoe zorg ik voor een heldere profilering, waarmee ik mijn positie recht doe? Hoe voorkomen we dat een onvoorziene omstandigheid tot reputatieschade leidt? Hoe laat ik mijn professionals zich ontwikkelen tot boegbeelden in de markt? En hoe communiceer ik mijn visie en strategie zodanig dat mijn medewerkers gemobiliseerd worden en er tegenaan gaan om deze te realiseren?

De Reputatiegroep is een vertrouwde partner voor zakelijke dienstverleners. Zowel defensief, bij de voorbereiding op lastige issues, als offensief, bij het claimen van een onderscheidende rol in het publieke debat. We staan zelf met beide benen in die professie. En we weten de balans te bewaren tussen vakinhoudelijk sparren, effectieve procesvoering en zaken helpen realiseren.

Terug naar sectoren
Zakelijke dienstverlening