Instellingen

Financiële dienstverlening

'Herwinnen van vertrouwen'

Onder de opdrachtgevers van de Reputatiegroep vormen banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, pensioenfondsen, intermediairs en andere aanbieders van financiële producten en diensten een bijzondere groep. Zij staan immers meer dan ooit in het middelpunt van de belangstelling. De reputatie van de financiële sector is een hot topic. Sinds de kredietcrisis in 2008 ontaardde in een vertrouwenscrisis, liggen alle spelers in de financiële dienstverlening onder vuur. Vanuit toezicht en wet- en regelgeving staan transparantie, voorbeeldgedrag en zorgplicht centraal in de dialoog met stakeholders. Aan de ene kant maakt dit de bedrijfsvoering in de financiële sector complexer. Aan de andere kant biedt dit kansen om zich op een positieve manier te onderscheiden.

De Reputatiegroep helpt diverse toonaangevende spelers en samenwerkings-verbanden op het gebied van positionering, professionalisering en profilering. Onze adviseurs werken vanuit een geïntegreerde benadering van thematische communicatie, van mediarelaties, ‘thought leadership’, crisis- en issues management en de stakeholderdialoog. Onze visie: het beste antwoord op toezicht is inzicht.

Bedrijven en instellingen in de financiële sector voor wie wij de afgelopen jaren werkten zijn onder andere banken (ABN AMRO, ABN AMRO MeesPierson, ING, Rabobank Nederland, Rabo Vastgoed Groep, SNS REAAL), verzekeraars (Achmea, Agis Zorgverzekeringen, LaSer), pensioenfondsen (Philips Pensioenfonds, Pensioenfonds Koopvaardij, PMT), pensioenuitvoeringsbedrijven (APG Groep, PGGM, MN, PNO Media, SyntrusAchmea), asset management (Kempen Capital Management, Holland Realty Partners) en koepels en brancheorganisaties (Nederlandse Vereniging van Banken, Pensioenfederatie).

Terug naar sectoren
Financiële dienstverlening