Instellingen

De Reputatiegroep zoekt senior adviseur

Heb jij passie voor vraagstukken op het snijvlak van strategie, reputatie en communicatie? Wil je in een inspirerende omgeving aan de slag met maatschappelijk relevante issues? De Reputatiegroep heeft een vacature voor een ondernemende senior adviseur met ervaring in stakeholdermanagement, public affairs en mediabeleid aan zowel bureau- als klantzijde.

Wij zijn een scherp gepositioneerd adviesbureau in het topsegment van de markt, voor communicatief-strategische uitdagingen. Invloed is een sleutelwoord in ons werk. Bestuurders en (staf)directeuren schakelen ons in bij bestuurlijke vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en strategie. Daarbij wil de Reputatiegroep herkend worden als de nieuwe standaard: vanuit onze visie op het vak, onze kennis van zaken en het pragmatisme van onze dienstverlening. Dat stelt hoge eisen aan onze mensen. Wij werken voor de overheid, de non-profitsector en het bedrijfsleven en hebben een grote passie voor sectorvraagstukken die spelen op het snijvlak privaat-publiek. 

Wat ga je doen?

Als senior adviseur coach en inspireer je opdrachtgevers bij reputatievraagstukken, (corporate) communicatie en stakeholder- & issuemanagement. Je opereert gemakkelijk op alle niveaus en denkt eerder ‘corporate’ dan ‘communicatie’. Je bent analytisch ijzersterk en zorgvuldig in de uitwerking. Je ontwikkelt zelfstandig ideeën, plannen en programma’s om de reputatie van opdrachtgevers structureel te verbeteren. Ook wanneer bij een opdrachtgever ‘het dak in de fik staat’, breng je comfort met wijze raad en daad. Je beschikt over een scherpe pen, overtuigingskracht én overdrachtelijke vaardigheden. Je weet niet alleen opdrachtgevers, maar ook het team te inspireren en te ontwikkelen. Je bent ondernemend, neemt het initiatief en beschikt over een relevant netwerk van relaties. Mensen weten jou te vinden en daarmee draag je bij aan de groei van het bureau. Je bent dol op het maken van goede zakelijke afspraken. Samen met de partners vorm je de commerciële voorhoede van de Reputatiegroep.

Een aantal recente voorbeelden van ons werk:

 • ontwikkelen van de positionering van een marktleider in de farmacologische zorg, inclusief de corporate story, purpose en communicatiestrategie.
 • uitvoeren van een stakeholderonderzoek voor en advies over de herpositionering van een van de grootste mainports van Nederland.
 • de professionalisering van stakeholdermanagement binnen een grote publieke organisatie: hoe gaan wij de dialoog aan met de omgeving?
 • begeleiden van het managementteam van een toezichthouder in de financiële wereld bij het ontwikkelen van een communicatiestrategie. 
 • ontwikkelen van een aanpak rondom een gevoelig issue voor een groot academisch ziekenhuis.
 • ontwikkelen van een visie op de communicatiefunctie voor een pensioenuitvoerder, plus het ontwikkelen van een aanpak rondom maatschappelijke issues. 
 • mediatrainingen van alle boegbeelden van een medisch-wetenschappelijke vereniging, om meer regie te krijgen op de beeldvorming rond een lastig issue. Inclusief crisissimulatie en -protocol.

Jouw profiel? De ideale kandidaat:

 • heeft minimaal tien jaar relevante werkervaring, bij voorkeur aan zowel bureau- als opdrachtgeverszijde
 • is een zelfbewuste relatiebouwer die verder durft te kijken dan de muren van het eigen vakgebied en zich graag verdiept in de wereld van opdrachtgevers
 • heeft kwaliteit hoog in het vaandel en zoekt altijd naar mogelijkheden om opdrachtgevers positief te verrassen
 • werkt graag in teamverband aan oplossingen voor uiteenlopende en complexe (sectorale) vraagstukken op het snijvlak van strategie, reputatie en communicatie
 • neemt het initiatief in projecten en zorgt voor een strak proces, hoogwaardige inhoud en draagvlak bij de betrokkenen
 • heeft brede maatschappelijke belangstelling, volgt het nieuws op de voet en heeft een algemene ontwikkeling: kortom, weet wat er speelt
 • is een heldere denker, die duidelijk weet te formuleren - je draait je hand niet om voor een scherp advies. Je hebt een uitstekende taalbeheersing in Nederlands en Engels

Wat bieden we?

 • marktconforme arbeidsvoorwaarden en dito secundaire voorwaarden
 • uitdagende vraagstukken en diversiteit in opdrachtgevers en projecten
 • flexibele werktijden en een prettige werkplek in het hart van het land
 • een adviesbureau vol inspiratie, ondernemerschap en werkplezier

Reageren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan, stuur dan je motivatie en cv uiterlijk 15 oktober naar Sabrina de Kruijff via s.dekruijff@reputatiegroep.nl. De eerste selectie vindt plaats op basis van brieven en cv's. Met de geselecteerde kandidaten voeren wij gesprekken. In de procedure komt casuïstiek aan de orde.

Meer informatie?

Wil je weten wie je collega’s worden? Kijk dan op onze website reputatiegroep.nl/team. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Paul Stamsnijder of Arjan Hoek via 030-2312510.